Patate te pjekura me veze: Dreke per tere familjen e gatshme ne cast
Perberesit:
– 4 patate te medha,
– 2 qepe,
– 2 gota uje,
– 2 decilitra vaj,
– Pak ereza te thata,
– Pak kripe,
– Pak piper.
Per shtese:
– 3 veze,
– 4 luge miell,
– 4 – 5 luge vaj,
– Ereza te thata,
– Piper,
– Uje (ben edhe 100 g kaçkavall).
Pergatitja:
Ne nje ene rezistuese ndaj zjarrit qitni qepen e grire, pastaj shtoni pataten e prere ne feta, erezat dhe vajin dhe qe te gjitha perzieni me dore.
Pastaj qitni uje dhe futeni ne furre shporeti ne 250 grade celsius qe te piqet.
Tundni shtesen nga vezet, vaji, erezat dhe mielli dhe qe te gjitha qitni siper patateve.
Futeni serish ne furre qe te piqet.
Ne patatet e pjekura te nxehta mund te qitni edhe pak kaçkavall te grire ne rende.