Laker Brukseli me djathe Parmixhan
Një gatim i thjeshtë dhe i shpejtë. Hudhra dhe djathi i japin shumë shije dhe e bëjnë një recetë të dashur. Mund ta shoqëroni pothuajse me çdo gjë në tavolinë.
Përbërësit
- 3 lugë gjelle gjalpë
- 2 thelpinj hudhër (të copëtuar)
- 6 lakra (Brukseli, të pastruara dhe të përgjysmuara)
- 2 lugë gjelle djathë parmixhano
- kripë
- piper i zi
-
Përgatitja1Nxehim një tigan për skuqje në temperaturë të lartë për 3 minuta. Shkrijmë 1 lugë gjelle gjalpë. E gatuajmë dhe e përziejmë me hudhrën për 30 sekonda.2Shtojmë 1 lugë gjelle gjalpë dhe lakër Brukseli. E mbulojmë dhe e gatuajmë derisa të marrë ngjyrë kafe të artë, për 4 deri në 6 minuta.3Hedhim lakrën. I shtojmë 1 lugë gjelle gjalpë. E mbulojmë dhe e gatuajmë derisa të marrë ngjyrë kafe ana tjetër, për rreth 3 minuta më tepër.4E vendosim në një pjatë, ku do ta shërbejnë. E spërkasim me djathë Parmixhan, kripë dhe piper të zi.
var bdv_ref_pid=746991;var bdv_ref_type='i';var bdv_ref_option='a';var bdv_ref_eb='0';var bdv_ref_gif_id='ref_728x90_blue';var bdv_ref_width=728;var bdv_ref_height=90;