Laker Brukseli me djathe Parmixhan

0lakra

Një gatim i thjeshtë dhe i shpejtë. Hudhra dhe djathi i japin shumë shije dhe e bëjnë një recetë të dashur. Mund ta shoqëroni pothuajse me çdo gjë në tavolinë.
Përbërësit
  • 3 lugë gjelle gjalpë
  • 2 thelpinj hudhër (të copëtuar)
  • lakra (Brukseli, të pastruara dhe të përgjysmuara)
  • 2 lugë gjelle djathë parmixhano
  • kripë
  • piper i zi
  • Përgatitja
    1
    Nxehim një tigan për skuqje në temperaturë të lartë për 3 minuta. Shkrijmë 1 lugë gjelle gjalpë. E gatuajmë dhe e përziejmë me hudhrën për 30 sekonda.
     
    2
    Shtojmë 1 lugë gjelle gjalpë dhe lakër Brukseli. E mbulojmë dhe e gatuajmë derisa të marrë ngjyrë kafe të artë, për 4 deri në 6 minuta.
     
    3
    Hedhim lakrën. I shtojmë 1 lugë gjelle gjalpë. E mbulojmë dhe e gatuajmë derisa të marrë ngjyrë kafe ana tjetër, për rreth 3 minuta më tepër.
     
    4
    E vendosim në një pjatë, ku do ta shërbejnë. E spërkasim me djathë Parmixhan, kripë dhe piper të zi.
  var bdv_ref_pid=746991;var bdv_ref_type='i';var bdv_ref_option='a';var bdv_ref_eb='0';var bdv_ref_gif_id='ref_728x90_blue';var bdv_ref_width=728;var bdv_ref_height=90;
 

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.