Supe Angleze me Bizele e Mender...

00supa

kjo supë bizelesh është shumë e ushqyeshme dhe e shëndetshme. Bizelet gatuhen me vaj ulliri, me gjalpë, qepë, hudhër, mendër etj. Provojeni dhe do të mbeteni të kënaqur.

Përbërësit:
  • vaj ulliri (ekstra i virgjër)
  • 1 majë luge gjalpë
  • 1/2 qepë e verdhë (e grirë imët)
  • 1 thelb hudhër
  • 400 gr bizele (të freskëta (por mund t'i përdorni edhe të ngrira))
  • 4 degëza mendër (të freskëta)
  • 1/2 lt lëng perimesh
  • kripë
  • piper (i grirë në çast)
  • 1 lugë pana (e freskët)
  •  Përgatitja
  • 1
    Ngrohni vajin dhe gjalpin në një tenxhere të bollshme. Shtoni qepën e grirë dhe kavërdiseni në zjarr të ulët rreth 10 minuta derisa qepa të zbutet.
    2
    Shtoni hudhrën e plotë, bizelet dhe mendrën e grirë duke lënë mënjanë disa gjethe për zbukurim.
    3
    Kavërdisini mirë dhe shtoni lëngun e perimeve. Lërini të ziejnë për 15 minuta.
    4
    Eliminoni hudhrën dhe frulojeni supën sa është ende e ngrohtë, derisa të përftohet një krem i dendur.
    5
    Rregullojeni me kripë dhe piper sipas dëshirës. Dhe vëreni sërish të ziejë edhe për pesë minuta duke u kujdesur të rregulloni dendësinë e saj (duke i shtuar lëng perimesh nëse është shumë e trashë ose duke e shterur pak nëse është shumë e hollë).
    6
    Lëreni të vaket. Ndajeni në tasa supe dhe zbukurojeni, duke i vënë në mes një lugë pana dhe një gjethe mendre. p.s. Për një supë akoma më të lehtë, mos i hidhni pana.
 

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.