Kerpudha me spinaq
Përbërësit
450 g kërpudha të prera në feta të holla
3 thelpinj hudhër të grirë
1 lugë gjelle gjalpë pa kripë
1 lugë gjelle vaj ulliri
5 qepë të gjelbra të copëtuara
150 deri në 300 g spinaq i freskët
2 filxhan oriz i gatuar më parë
1 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë
Përgatitja:
Ngroh gjalpin bashkë me vajin e ullirit në një tigan në nxehtësi mesatare. Shto kërpudhat, hudhrën dhe kripën dhe lëri për rreth 5 minuta, derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë të lehtë kafe në të artë. Shto qepët e copëtuara dhe përzieji mirë. Rregulloje përzierjen me pak kripë. Shto spinaqin e freskët në tigan, ul temperaturën, mbuloje tiganin me kapak dhe i lëri kërpudhat dhe spinaqin të gatuhen bashkë përreth 1 minutë, deri në momentin kur spinaqi të zbutet. Shto 2 filxhanë oriz dhe lëri për pak minuta, derisa spinaqi të zbutet edhe pak dhe orizi të ngrohet. Rregulloje me kripë, nëse është e nevojshme. Shto një lugë tjetër gjelle me vaj ulliri, sipas dëshirës. Ju bëftë mirë!