Sallate me karkaleca, molle dhe avokado
Karkaleca, molle dhe avokado per nje pjate te dyte, e lehte dhe e shpejte.
Kategoria: pjate e pare
Koha: 20 minuta
Veshtiresia: e lehte
Perberesit:
* 80 gr karkaleca te qeruar, dhe dy karkaleca me guaske pak me te medhenj.
* 1 molle jeshile
* 1/2 avokado
* 1/2 lime (lloj fruti)
* 1 limon
* 2 luge majonez
* 4 feta buke te bardhe per ta thermuar
* Pak laker
Pergatitja:
Lani mollen, thajeni dhe priteni ne feta te holla dhe lageni menjehere me leng limoni qe te mos nxihet. Qeroni avokadon, pritni tulin ne kuba te vegjel dhe sprucojini me lengun e limonit qe ka mbetur. Shtrydhni lime, dhe lengun shtrydheni ne majoneze pasi e mban te fresket ate.
Gatuani karkalecat ne avull per gati gjysem minuti, dhe me pas shtoni karkalecat e qeruar dhe vazhdoni me skuqjen edhe per 1 minute. Karkalecat perzijini me majonezen dhe shtoni nje luge avokado. Thani fetat e molles, dhe ndaji ne pjate, me pas shtoni dhe pjesen tjeter te gatimit. Sherbejini mbi buke te cilen e keni prere ne forme zemre dhe lehtesisht te thekur.