Si te gatuani embelsiren "Syri i vjehrres"
Kjo është një ëmbëlsirë ndryshe dhe mjaft e shijshme . Me shumë pak kalori dhe e pasur në fibra, pasi “Syri i vjehrrës” ndryshe nga ç’thuhet ju ofron të gjitha, shijen dhe vlerat ushqimore.
Përbërësit:
300 gr biskota
200 gr fiq i thatë
100 gr gjysmë thelpinj arrash
250 gr gjalpë
50 gr çokollatë për gatim
300 gr sheqer
250 ml ujë
Përgatitja:
Fiqve ua heqim bishtat dhe sipër tyre hedhim ujë të valuar, për t’u zbutur. I thërrmojmë biskotat dhe i vëmë në enë të madhe e të thellë. Në tenxhere në zjarr e hedhim ujin dhe sheqerin. Pasi zien uji me sheqer, në tenxhere e shtojmë gjalpin. Përmbajtjen nga tenxherja e shtojmë në enën e thellë. Çokollatën e thyejmë dhe e shtojmë në enë. Përziejmë që çokollata të shkrihet më shpejt. E hapim fikun e parë. Në brendi të fiqve vëmë nga dy gjysma thelpinj arrash. Me dorë marrim nga brumi nga ena e thellë. E shtypim brumin me duar dhe në mes të brumit e vëmë fikun.
Me duar bëjmë një top. Topat i kalojmë në kokos dhe i rendisim në pjatë. Pasi lidhen çdo top e presim përgjysmë dhe ëmbëlsira juaj është gati!