Tartë me Pjeshkë dhe Fruta pylli
Një ëmbëlsirë perfekte për ditët e nxehta të verës ku shija e frutave shkon me një akullore.
Përbërësit
- 5 pjeshkë (mesatare)
- 200 gr fruta pylli
- 250 gr miell
- 125 gr sheqer pluhur
- 150 gr gjalpë (i ftohtë)
- 1 vezë
- 4 lugë gjelle sheqer
- 1 lugë çaji gjalpë
- pak kripë
- pak kanellë
- 4 gr pluhur pjekës
Përgatitja
1
Në një mikser përgatitsni brumin e tartës duke shtuar miellin, gjalpin e ftohtë, sheqerin pluhur, pak kripë dhe vezën. Miksojini derisa të lidhen por jo shumë që të mos ngrohet gjalpi.
2
Shtojeni brumin në një sipërfaqe të spërkatur me miell, krijoni një top brumi, mbështilleni me qese kuzhine dhe futeni në frigorifer për 30 minuta.
3
Pastroni dhe pritini pjeshkët në feta, spërkatini me sheqer dhe pak kanellë.
4
Hapni brumin me shpejtësi dhe vendoseni në tavën e tartës të lyer me gjalpë dhe të spërkatur me pak miell.
5
Vendosni pjeshkët rreth tavës dhe shtoni frutat e pyllit të cilave u shtoni vetëm një lugë sheqer në çastin që i vendosni në tavë.
6
Piqeni tartën për 25 minuta në 180 gradë.