Fileto Peshku me Lule Laker
Pasi lulelakra pastrohet nga fletët e dëmtuara, vendoset të ziejë në ujë të valuar me kripë. Kullohet e ndahet në fletë.
Kaurdiset mielli rne gjalpë, pa marrë ngjyrë dhe shuhet me qumësht. Masa lihet të ziejë, derisa përgatitet një salcë e derdhur, si kos i rrahur. 1-Iiqet nga zjarri dhe i hidhen vezët. Në tepsi të lyer me gjalpë e të pudrosur me galetë vihen fletët e lulelakrës me koçanin poshtë. Sipër vihen filetat, u hidhet krip c lëng limoni, mbulohen me salcë të përgatitur, u hidhet kaçkavall i grirë, gjalpë dhe piqen në furrë.
Për 4-5 persona dubetz:
– 4-5 copë fileta;
– 1 kg lulelaker; – 2 lugë gjelle gjalpë;
– 2 lugë gjelle me miell;
– 1-2 gota uji me qumësht;,
– 2 kokrra vezë;.
– 2 lugë gjelle me kaçkavall të grire;