Supe me Qiqra dhe Djathe
Një pjatë e veçantë për shkak të larmishmërisë së shijeve. Një recetë mjaft interesante për t’u provuar
Përbërësit:
1 liter leng mishi
460 qiqra (te ziera)
140 gr buke
140 gr djathe kackavall
60 gr karrote
shparguj
qepe
selino
vaj ulliri (ekstra i virgjer)
kripe
Përgatitja:
Për përgatitjen e kësaj recete vërini të ziejnë qiqrrat me 600 gr lëng me qepën e prerë në feta dhe karota të prera në forma të rrumbullakta, një copë nga një fije selino dhe një gjethe nga pjesa e sipërme. Gatuajini përreth 6-7 minuta që nga vlimi.
Kalojini të gjitha në frulator, duke i shtuar dhe pjesën e mbetur të lëngut, deri sa të merrni një krem me densitetin e nevojshëm.
Patrojini shpargujt duke ua prerë skajet dhe duke i lënë me gjatësi 7 cm. Ndajini përgjysmë për së gjati, më pas prijini në dysh. Hidhini në tigan me një lugë vaj ulliri dhe 2-3 lugë ujë dhe me pak kripë. Gatuajini për 2-3 minuta.
Prijeni në kube bukën, dhe thekeni në furrë deri sa të bëhet krokante. Hidhini sipër kripë dhe vaj.
Shërbejeni supën krem me bukën krokante dhe kompletojeni me djathin e prerë në copa së bashku me shpargujt.