Kërpudha të mbushura
Një recetë e thjeshtë dhe shumë praktike për t'u përgatitur. Mund ta konsumoni si në drekë dhe në darkë, pasi është një ushqim shumë i lehtë.
Përbërësit
- 6 kërpudha (të mëdha, Porta-bella)
- 3 feta proshutë (e prerë në copa të vogla)
- gjysmë kokërr qepë (e grirë)
- 1 filxhan djathë Mocarela
- 1 thelpi hudhër
- 2 lugë gjelle vaj ulliri (i rafinuar)
- kripë
- piper
- pak majdanoz (i grirë)
- pak bukë (e thekur, e grirë)
Përgatitja
1
Ndajini kërpudhat nga bishti i tyre.
2
Grijini hollë bishtat dhe kavardisini në një tigan së bashku me qepën, shtojuni kripë e piper, bukën e grirë, majdanozin, hudhrën, proshutën dhe mocarelën.
3
Pasi të jenë kavardisur mirë të gjitha, hidhjuani sipër kërpudhave
5
Vendosini më pas në një tavë të cekët dhe piqini për 10 minuta në temperaturën 180 gradë celcius.