Si te pergatisim Humus
Përbërësit:
Qiqra të zjerë 600 gr
140 gr lëng limoni
1 thelb hudhër
Fara susami
100 gr Vaj ulliri
30 gr Kripë
Ujë të ngrohtë 150 gr
Piper
Paprika 1 lugë
Sallam
Përgatitja: Grini imët hudhrën dhe majdanozin dhe lërini mënjanë. Farat e susamit piqini për pak minuta në një tigan dhe shtojani qiqrave për t’i shtypur së bashku. Punojeni masën gjatë në mënyrë që të krijohet një krem I trashë, I njëtrajtshëm. Shtoni vajin e ullirit, lëngun e limonit dhe gjithë përbërësit e tjerë. Përzjeni përsëri mirë, vendoseni në pjatë dhe shtoni sipër majdanoz të grirë imët, paprikën dhe pak vaj ulliri. Shoqërojeni pjatën me feta sallami Hako.