Gjelle me ullinje dhe mish vici
Perberesit:
900 gr mis vici
100 gr ullinje te gjelber
3 luge miell
3 thelpinje hudher
pak majdanoz
1 luge caji piper i kuq
3 gota uje
vaj
piper
kripe
Pergatitja:
Mishin e prejmë në kube të vogla
Marim një enë vendosim miellin, piperin e zi, pipern e kuq dhe krypen në të, pastaj në këtë masë e vendosim mishin, masen e përziejmë derisa mishi të përmillet mirë.
Pastaj marim një tigan të thellë vendosim vaj në të shtojmë hudhrat e prera imët, pastaj shtojmë copat e mishit që kemi përgatitur, masen e trazojme për 5 minuta.
Mishit ia shtojmë ujin, dhe e lëm të zihet për 40 minuta. Pastaj e lëm të fohet për 15 minuta.
Në fund i shtojmë ullinjtë, të cilëve më parë ua larguam bërthamat.
Pastaj gjellen e lëm të zihet edhe për 30 minuta të tjerë.
Sipër i shtojmë pak majdanoz të freskët.