Tiramisu me manaferra
Manaferrat sapo kanë dalë, bëni kudes të mos zgjidhni ato të mëdhajat e bukura; nuk kanë asnjëherë shijen e manaferrave të egra, atyre të voglave që jemi mësuar të mbledhim vetë!
Përbërësit për 4 persona:
4 persona:
≈ 200gr manaferra
≈ 250gr Mascarpone
≈ 8 biskota Savoiardi
≈ 3 vezë
≈ 70gr sheqer
≈ 2 lugë reçel Manaferre
Përgatitja:
Salca e manaferrave.
1. Grijmë në blender manaferrat (lëmë disa kokrra për zbukurim) me 30gr sheqer dhe reçelin e manaferrave. Më pas I kullojmë me kullesë për t’iu hequr farat (nuk është e domosdoshme, por thjesht për të pasur një tiramisu më elegante). E lëmë mënjanë.
2. Rrahim të verdhat e vezëve me 40gr sheqer me rrahësen me dorë, shtojmë me lugë Mascaporne-n dhe e përziejmë akoma. E lëmë mënjanë.
3. Rrahim me rrahësin elektrik 3 të bardhat e vezëve deri sa të bëhen si borë e ngrirë. I shtojmë me kujdes te tasi ku kemi përzierjen me maskaporne dhe i përziejmë me spatul, me lëvizje nga poshtë-lart.
Kompozimi i ëmbëlsirës:
4. Hedhim pak nga kremi nëpër tasa, shtojmë copa biskotash të lagura te salca me manaferra, pastaj përsëri krem, përsëri biskota. E përfundojmë me kremin dhe kokrrat e manaferrave që kishim lënë mënjanë. I lëmë në frigorifer për 3-4 orë që të ftohen dhe më pas mund t’i konsumojmë.
Manaferrat sapo kanë dalë, bëni kudes të mos zgjidhni ato të mëdhajat e bukura; nuk kanë asnjëherë shijen e manaferrave të egra, atyre të voglave që jemi mësuar të mbledhim vetë! Përbërësit për 4 persona: 4 persona: ≈ 200gr manaferra ≈ 250gr Mascarpone ≈ 8 biskota Savoiardi ≈ 3 vezë ≈ 70gr sheqer ≈ 2 lugë reçel Manaferre Përgatitja: Salca e manaferrave. 1. Grijmë në blender manaferrat (lëmë disa kokrra për zbukurim) me 30gr sheqer dhe reçelin e manaferrave. Më pas I kullojmë me kullesë për t’iu hequr farat (nuk është e domosdoshme, por thjesht për të pasur një tiramisu më elegante). E lëmë mënjanë. 2. Rrahim të verdhat e vezëve me 40gr sheqer me rrahësen me dorë, shtojmë me lugë Mascaporne-n dhe e përziejmë akoma. E lëmë mënjanë. 3. Rrahim me rrahësin elektrik 3 të bardhat e vezëve deri sa të bëhen si borë e ngrirë. I shtojmë me kujdes te tasi ku kemi përzierjen me maskaporne dhe i përziejmë me spatul, me lëvizje nga poshtë-lart. Kompozimi i ëmbëlsirës: 4. Hedhim pak nga kremi nëpër tasa, shtojmë copa biskotash të lagura te salca me manaferra, pastaj përsëri krem, përsëri biskota. E përfundojmë me kremin dhe kokrrat e manaferrave që kishim lënë mënjanë. I lëmë në frigorifer për 3-4 orë që të ftohen dhe më pas mund t’i konsumojmë.
Lexoni me shume tek: www.living.al
Manaferrat sapo kanë dalë, bëni kudes të mos zgjidhni ato të mëdhajat e bukura; nuk kanë asnjëherë shijen e manaferrave të egra, atyre të voglave që jemi mësuar të mbledhim vetë! Përbërësit për 4 persona: 4 persona: ≈ 200gr manaferra ≈ 250gr Mascarpone ≈ 8 biskota Savoiardi ≈ 3 vezë ≈ 70gr sheqer ≈ 2 lugë reçel Manaferre Përgatitja: Salca e manaferrave. 1. Grijmë në blender manaferrat (lëmë disa kokrra për zbukurim) me 30gr sheqer dhe reçelin e manaferrave. Më pas I kullojmë me kullesë për t’iu hequr farat (nuk është e domosdoshme, por thjesht për të pasur një tiramisu më elegante). E lëmë mënjanë. 2. Rrahim të verdhat e vezëve me 40gr sheqer me rrahësen me dorë, shtojmë me lugë Mascaporne-n dhe e përziejmë akoma. E lëmë mënjanë. 3. Rrahim me rrahësin elektrik 3 të bardhat e vezëve deri sa të bëhen si borë e ngrirë. I shtojmë me kujdes te tasi ku kemi përzierjen me maskaporne dhe i përziejmë me spatul, me lëvizje nga poshtë-lart. Kompozimi i ëmbëlsirës: 4. Hedhim pak nga kremi nëpër tasa, shtojmë copa biskotash të lagura te salca me manaferra, pastaj përsëri krem, përsëri biskota. E përfundojmë me kremin dhe kokrrat e manaferrave që kishim lënë mënjanë. I lëmë në frigorifer për 3-4 orë që të ftohen dhe më pas mund t’i konsumojmë.
Lexoni me shume tek: www.living.al