Pure me bizele
Perberesit:
450 gr bizele
6 thelpinje hudher
5 gota uje
1 kube supe
Piper i zi
Krip
Majdanoz
Pergatitja:
Bizelet i patrojmë me ujë, pastaj i vendosim në tenxhere, në të shtojmë thelbinjtë e hudhrës të pa prerë,magdanozin, ujin, krypen dhe piperin e zi.
Bizelet i ziejmë për 10 minuta jo të mbuluara me kapak, pasatj vazhdojmë t’i ziejmë për 35 minuta ne tenxhere me kapak të mbyllur.
Tenxheren e largojmë nga zjarri pastaj fillojmë t’i shtypim derisa të krijojmë masë pureje nga to.
Sipër i shtojmë magdanoz të prerë imët.
Puret mundë t’i servojmë me llojin e mishit tonë të preferuar, ose t’i hamë ashtu, për këtë rast kemi vendosur për virshlle të tymosur.