Byrecka te mbushura me kremvice te tymosur
PERSHKRIMI I RECETES
Përbërësit
• 125 gr salcë kosi
• kripë • 4 lugë gjelle vaj
• 4 lugë gjelle qumësht
• 1 vezë
• 250 gr miell
• 1 e bardhë vezë
• kremviçe e tymosur
Përgatitja
Në një tas të madh përziejmë miellin, kripën, salcën e kosit, yndyrën, 1 kokërr vezë.
Pasi e keni bërë brumin lëreni për 10 ose 20 minuta.
Nxehni furrën në 2500C.
Hapni brumin petë të hollë dhe priteni në formë drejtkëndëshi. Në çdo drej-tkëndësh vendosni kremviçe të tymosur me djath dhe nëse dëshironi edhe kaçkavall të butë.
I mbështillni drejtkëndëshat në role, vendosini në tepsi, lyeni me të bardhë vezë, spërkateni me qumësht dhe piqini në furrë.