Sallatë me pulë, mango dhe fara lini
Përbërësit
- 500 gr gjoks pule
- 1 luge fara lini
- 100 gr kos
- 150 gr spinaq
- 1 mango
- 2 karafila te egër
- 1 luge mustarde
- 1 gjethe dafine
- 1 luge koriander
- qepe
- 3 luge pana
- kripe, piper
Përgatitja
Vini pulën për te gatuar me avull me ujë te aromatizuar me fara mustarde, koriander, gjethe dafine, qepe, karafila te egër. Ne përfundim te gatimit lëreni te ftohet dhe me pas priteni ne shirita. Ndërkohë qëroni mangon dhe priteni ne feta përziejini me spinaqin dhe pulën dhe shpërndajini ne pjata individuale. Përzieni kosin me panen dhe me mustardën, rregulloni me kripe dhe piper dhe hidheni salcën sipër çdo pjate. Kompletoni me farat e linit te pjekura.