Couscous me sallam dhe qiqra

fe3f5eda26aab1632187fcdaf21355c5

Koha: 20-25 min
Përgatitja: E lehtë

Racione: 4

Kalori për racion: 424 kcal

Përgatitja

250g couscous

300 ml lëng perimesh

2 lugë gjelle vaj ulliri

200 g chorizo, sallam deri, i prerë

1 qepë, e prerë

1 lugë çaji piper i kuq djegës

400 g qiqra kanaçeje të kulluara

425ml lëng pule

Majdanoz i prerë, për sipër

Mënyra e përgatitjes 

Gatuaj kuskusin me lëngun e perimeve, sipas udhëzimeve në paketim.

Nxeh vajin e ullirit në një tigan të madh dhe skuq sallamin e derrit për 3-4 minuta. Hiqe me një lugë me vrima dhe lëre diku. Shto qepën në vajin e tiganit dhe skuqe për 5-6 minuta deri sa të jetë zbutur. Shto piperin, gatuaj për 1 min, pastaj shto qiqrat dhe lëngun e pulës. Hidhe sallamin sërish në tigan dhe lëri të vlojnë për 2 minuta. Shto me një lugë kuskusin dhe përzieje me majdanoz të grirë.

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.