Lazanja (Lasagna)
Pergatitja me salce:
Ne pak vaj, skuq mishin e grire, qepet dhe hudhren ne nje tenxhere te madhe. Hiqi vajin. Shto domatet, borzilokun dhe rigonin. Shto sheqerin dhe salcen. Gatuaje ne temperature te ulet per 45 minuta. Lere ne nje ane.
Pergatitja me djathe:
Ne nje tas, perziej djathin parmexhan me djathin e pices.
Pergatitja me ricotta:
Ne nje tas tjeter, perziej djathin ricotta me vezen. Shtoi majdanozin. Merr nje tave 33 x 23 x 5 cm dhe hidhi 1 filxhan caji salce (jo me shume). Shtro 4 peta, 1/3 e pergatitjes me ricotta mbi petat, 1/3 e salces (jo me shume) mbi ricotta,dhe 1/3 e pergatitjes me parmexhan mbi ricotta. Perseriti shtresat edhe dy here: (4 peta , 1/3 ricotta, 1/3 salce, 1/3 parmexhan).
Mbuloje me leter alumini dhe piqe ne temperature 180° per 30 minuta. Hiqe aluminin dhe piqe edhe 15 minuta te tjera. Lere te rrije per 15 minuta sa te ftohet pak. Sherbehet per 8 veta.
Perberesit
200gr mishi grire 500 gr djathe ricotta
1 qepe mesatare 1 veze
1 hudher e shtypur 2 luge caji majdanoz te thate
1000 gr pulpe domatesh 4 filxhane caji djathe pice
1 luge caji borzilok te grire (afersisht ½ kg)
1 luge caji rigon ½ filxhane caji djath
1 luge gjelle sheqer parmexhan (ose kackavall)
1 kavanoz (400 gr) Barilla (ose nje lloj tjeter) 12 pete makarona lazanja (te pagatuara)