Supë e ftohtë me kunguj e kastravecë
Bëni zgjidhjen perfekte për darkat verore.
Përbërësit për 4 persona:
2 kunguj
2 kastravecë
500gr kos i bardhë i trashë
2/3 degë kopër e freskët
2/3 degë mente e freskët
pak spec i kuq pluhur
4 lugë gjelle vaj ulliri
kripë, piper
Përgatitja:
- Kungujt, te lare dhe te ndare ne copa te medha, i veme te ziejne ne tenxhere me uje te kripur per 5 minuta nga momenti kur merr vale uji. Me pas e kullojme kungullin dhe e leme te ftohet.
- Qërojmë kastravecin dhe e ndajmë në copa të vogla.
- Në mikser punojmë: copat e kastravecit, kosin, vajin e ullirit gjethet e mentes dhe koprës. Shtojmë kungullin që tashmë është ftohur, një majë thike spec të kuq pluhur, pak kripë e piper. Supa është gati.