Pana kota me arrë kokosi dhe borzilok
Kosi, është përbërësi më i mirë me të cilin mund të përgatisni recetat e ëmbla verore .
Përbërësit:
600ml pana
165ml qumësht arre kokosi
15g gjethe borziloku të freskët
3 fletë xhelatinë
60g sheqer
1 limon të madh ose 2 të vegjël
Mënyra e përgatitjes:
Hedhim panen dhe qumeshtin e kokosit ne nje tigan dhe shtojme gjethet e borzilokut. I leme te ziejne per 15 minuta derisa te reduktohen tek rreth 600ml. I trazojme here pas here. Vendosim fletet e xhelatinës në një tas me ujë të ftohtë dhe i lëmë për rreth 15 minuta. Pasi I heqim, shtojmë në përzierje kremin së bashku me sheqerin dhe lëngun e limonit. I përziejmë mirë derisa xhelatina të shpërbëhet. I lëmë për 10 minuta dhe më pas i hedhim në një enë. E vendosim enën për 4 orë në ngrirje ose e lëmë gjatë gjithë natës.