Pana kota me arrë kokosi dhe borzilok

Pana Cotta

Kosi, është përbërësi më i mirë me të cilin mund të përgatisni recetat e ëmbla verore .

Përbërësit:

600ml pana

165ml qumësht arre kokosi

15g gjethe borziloku të freskët

3 fletë xhelatinë

60g sheqer

1 limon të madh ose 2 të vegjël

Mënyra e përgatitjes:

Hedhim panen dhe qumeshtin e kokosit ne nje tigan dhe shtojme gjethet e borzilokut. I leme te ziejne per 15 minuta derisa te reduktohen tek rreth 600ml. I trazojme here pas here. Vendosim fletet e xhelatinës në një tas me ujë të ftohtë dhe i lëmë për rreth 15 minuta. Pasi I heqim, shtojmë në përzierje kremin së bashku me sheqerin dhe lëngun e limonit. I përziejmë mirë derisa xhelatina të shpërbëhet. I lëmë për 10 minuta dhe më pas i hedhim në një enë. E vendosim enën për 4 orë në ngrirje ose e lëmë gjatë gjithë natës.

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.