Supë e shpejtë me kërpudha
Supe me fasule dhe kerpurdha eshte nje ushqim i shpejte dhe shume i shendetshem per trupin e njeriut.
Përbërësit:
- 20 - 25 gr kërpudha të thara
- 1 pako perime të ngrira për kaurdisje
- vaj ulliri
- 450 gr fasule bar loti të ngrira
- 1 kilogram mish
- Rozmarinë
- hudhër
- 100 gr kërpudha porcini të ngrira
- majdanoz
- djathë grana
- kripë e piper.
Përgatitja:
Vëmë në ujë të vakur kërpudhat e thara për t'izbutur.Në një tigan të thellë kaurdisim përzierjen e perimeve (karotë, qepë, selino) me pak vaj ulliri, pastaj presim kërpudhat e zbutura, pasi I kullojmë, në copa të vogla dhe i përziejmë me perimet e kaurdisura. Shtojmë fasulet ende të ngrira dhe një cope mishi, I lëmë të aromatizohen disa minuta.
I mbulojmë me pak ujë të nxehtë, sepse supa me fasule duhet të bëhet e trashë dhe e ngjeshur. I hedhim pak kripë, një degëz rozmarinë dhe I lëmë të ziejnë në tenxheren e mbuluar me kapak, sa fasulet të zbuten mirë e t'ju trashet lëngu. Në një tigan me vaj kaurdisim hudhrën, shtojmë kërpudhat porcini të ngrira, kripë e piper të zi, pak majdanoz të grirë dhe iziejmë ngadalë sa të zbuten.
Po të jetë nevoja , u shtojmë pak nga lëngu I supës. Para se ta servirim supën e shpejtë me fasule e kërpudha, në një pjesë të vogël të saj e fusim përzierësin elektrik, për ta bërë më të trashë e kremoze.Pastaj mbushim një supiere, hedhim kërpudhat dhe e pudrosim me pak djathë të grirë grana dhe piper të zi.
Ju bëftë mirë!