Gastronomi, recetat verore më praktike

gastrorecete111

Stina e ngrohtë dhe përvëluese na drejton për nga ushqimet e freskëta dhe të shpejta. Qëndroni larg sobës së gatimit me recetat e mëposhtme

Vera erdhi dhe ushqimet e ngrohta nuk janë më zgjedhjet tona të parapëlqyera. Jemi gjithnjë e më shumë në kërkim të freskisë, jo vetëm të pijeve, por edhe të ushqimit. Qëndroni larg sobës së gatimit këtë sezon, sepse ne sjellim për ju disa receta verore që nuk kanë nevojë të gatuhen, por që mund të përgatiten shumë shpejt.

Sallatë jeshile me mjaltë limoni dhe me salcë të ftohtë. Rrepat e piperosura dhe bizelja e ëmbël, i japin kësaj sallate një freski dhe aromë të këndshme verore. Duke shtuar edhe mjaltin e veçantë të limonit së bashku me përzierjen e këndshme të salcës së ftohtë me përmbajtje të freskët.

Tost me mish pule dhe fasule të zezë. Pula e pjekur në hell e bën këtë recetë të frymëzuar prej meksikanëve, një pjatë shumë të shpejtë për t’u përgatitur, ndërkohë që harxhi i përbërë prej avokados, misrit të ëmbël, rrepës së kuqe dhe fasules së zezë i japin një shije tepër të mirë.

Sallatë karkalecash deti dhe mollë jeshile. Është një sallatë e thjeshtë, e freskët dhe e shëndetshme, që përmban proteina dhe është e përshtatshme për motin e ngrohtë të drekës. Blini karkaleca të gatshëm dhe do ta keni më të thjeshtë përgatitjen e kësaj pjate verore.

Proshutë, ananas dhe sanduiç me mocarela. Elbi ofron një bazë të qëndrueshme për një përzierje me shumë fantazi për këtë sanduiç. Mund të hidhni proshutë të tymosur, mocarela të freskët, ananas të prerë hollë dhe t’i shtoni majdanoz për t’i dhënë shijen që dëshironi.

Domate të mbushura. Për të realizuar sa më mirë këtë pjatë, sigurohuni të blini domate të mëdha. Ngjyra e kuqe e domates ju jep mundësinë e përdorimit të shumë ngjyrave, për t’i dhënë pamjen e duhur.

Përzierje gjize dhe bizelesh. Është një vakt shumë i preferuar dhe i shpejtë. Mund ta shoqëroni me patatina që përdoren për të shërbyer birrën apo ushqimet e thata.

Sallatë tajlandeze me kastravecë dhe kikirikë. Një recetë që nuk duhet humbur, me një shije tajlandeze të shkëlqyer, e përbërë prej kastravecëve të freskët, majdanozit, lëngut të limonit, salcës së peshkut dhe specave djegës.

Lakër e kuqe e grirë, e shoqëruar me mjaltë. Kjo nuk është pjata që jeni mësuar të hani, por është një nga sallatat më të mirat që do të provoni ndonjëherë. Ndonëse e përbërë prej perimeve dimërore, ajo ka një shije paksa të hidhur që i jep shijen e përsosur.

Sanduiç kalifornian. Mos harroni vegjetarianët në piknikun tuaj! Ky sanduiç përmban kastravecë të prerë, karota, rrepka, djathë të butë dhie të prerë në copa, avokado dhe lakër të kuqe.

Sallatë me portokall. Shpesh frutat përdoren edhe për gatimin e sallatave të shijshme dhe shumë të mira. Nëse nuk dëshironi t’i jepni sallatës suaj shijen e athët të limonit, përfshini në të portokall.

Supë e ftohtë avokadoje. Kjo supë e shijshme është një mënyrë shumë e mirë për të filluar një darkë verore. Për t’i dhënë më shumë varietet pjatës, mund t’i shtoni asaj në majë pak shalqi ose mente.

Antipastë me domate të vogla dhe mocarela. Është një antipastë shumë e thjeshtë për t’u përgatitur dhe tepër e preferuar. Në shkopinj të gjatë ngulni domatet e vogla, mocarela dhe fletë sallate

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.