Supë peshku me karrota, ullinj dhe patate
Përbërës:
– 400 gramë patate,
-1 qepë,
-4-5 ullinj,
-2 thelpinj hudhre,
-2 karrota,
-2 lugë gjalpë,
-1,5 litër supë viçi,
-2 dl shtalpë për zierje,
-mëlmesa të përziera, piper i zi.
Si përgatitet masa;
Në fillim qërojmë dhe grijmë qepët dhe hudhrat, më pas patatet të cilat i presim në kubikë. Hedhim pak gjalpë në tigan dhe skuqim qepën dhe hudhrat, pastaj shtohen patatet, të gjitha këto produkte zihen derisa të zbuten patatet. Supa e përgatitur miksohet, shtohen në të shtalpa për zierje dhe mëlmesa sipas shijes. Në fund, shtohen topthat me mish peshku dhe zihen pakëz.
Ndërsa për përgatitjen e topthave të peshkut, në fillim do të ziejmë spinaqin në ujë me kripë, gjithashtu dhe peshkun më pas i hiqen halat dhe mishi bluhet në makinë për bluarjen e mishit.Në një enë të përshtatshme bashkohen spinaqi i zier, peshku i bluar, veza dhe bollguri, të gjitha përzihen mirë, shtohen mëlmesa sipas shijes dhe mase lihet të qëndrojë për 5 minuta.