Sallata Waldorf
Përbërësit:
-1 kg. mish të zier pule pa kocka
-300 gr. spinaq
-gjysmë kokë selino
-1 mollë më të madhe
-2 rriska ananas
-100 gr. arra
-100 gr. kërpudha të marinuara (mund edhe nga konserva)
-1 lugë mustardë të ëmbël
-1 lugë lëng limoni
-1 lugë ajkë të thartë
-6 lugë majonezë
-kripë
Përgatitja:
I presim mishin, ananasin dhe mollën në kube të vogla.E qërojmë selinon dhe e presim ose shtrydhim në shirita të hollë.Mollën dhe selinon menjëherë i spërkatim me lëng limoni të mos errësohen.I ndajmë gjethet më të mëdha të spinaqit ose të sallatës së gjelbër, ndërsa ato më të voglat i presim, ndajmë një pjesë të arrave për dekorimin, ndërsa të tjerat i copëtojmë në copa më të mëdha.
Të gjitha këto i përziejmë me kërpudhat dhe i kripim.Në një enë qelqi më të thellë në pjesën e poshtme i radhitim gjethet e spinaqit ose të sallatës së gjelbër, mbi to vëmë sallatën e përgatitur, ndaras e përziejmë majonezën, mustardën dhe ajkën dhe me këtë përzierje e derdhim sallatën.E dekorojmë me arrat dhe e lëmë në frigorifer derisa të shërbejmë.