Krepa me fruta deti
Përbërësit për 6 persona:
-3 vezë
-500 ml qumësht
-250 g miell
-kripë
-40 g gjalpë
Për kremin me karkaleca:
-200 ml panna
250 gr Mascarpone
-1 lugë salcë domatesh
-1 gotë Brandy
-2 thelpinjtë hudhër
-40 gr gjalp
-2 lugë vaj ulliri
-kripë
-piper
-2 lugë majdanoz të grirë hollë
-500 gr karkaleca të pastruar
Përgatitja:
Fillimisht merremi me përgatitjen e brumit për crepes. Në një enë rrahim vezët bashkë me qumështin dhe më pas shtojmë miellin. Masës i shtojmë pak gjalpë të shkrirë dhe më pas i përziejmë mirë e mirë të gjithë përbërësit Vendosim në zjarr një krepiere, ose një tigan të cekët kundër ngjitjes dhe nisim të pjekim me radhë crepes. Ndërkohë në një tigan hedhim vajin e ullirit , gjalpin dhe hudhrat. Shtojmë karkalecat dhe teksa i trazojmë hedhim edhe Bandyn. Pasi të ketë avulluar alkooli, shtojmë salcën, panën dhe kremin mascarpone. I lemë në zjarr derisa të krijohet një masë e njëtrajtshme më pas i shtojmë pak kripë, piper si dhe majdanozin e grirë. Tek secila prej crepes, hedhim në mes 2-3 lugë (ose sipas dëshirës) kremin e përgatitur dhe i mbyllim duke krijuar formën e dëshiruar.