Karkaleca me kërpudha të freskëta
Me gjalpë, skuqet qepa mbuluar rne kapak sa të zverdhet, shtojmë kërpudhat, pastaj karkalccat e zier; i shuajmë me vere të bardhë. Hedhim pak mustardë, kripë, piper dhe ktern qumështi, i përziejmë.I lëmë të ziejnë 2-3 minuta dhe i vendosim mënjanë. Merren feta buke të bardhë, të cilat priten në formë vezake, skuqen me gjalpë dhe mbulohen me masen e përgatitur; spërkaten me majdanoz të grirë hollë. Rreth e qark pjatës vihen, për zbukurim, karkaleca dhe feta limoni.
Për.4-5 perrona duben:
– 1.5 kg karkaleca;
– 1 kokërr qepë mesatare;
– 2-3 lugë gjelle lyrë; – 4-5 këtpudha rnesatare;
– 1 filxhan kafeje verë e bardhë; – 1 lugë kafeje me mustardë të gatshme;
– 2 lugë gjelle me krem qumështi;
– nga 2 feta buke për person;
– 2 lugë gjelle me gjalpë;
– 1 tufë majdanoz; – 1 kokërr limon; – kripë dhe piper.