Karkaleca me kërpudha të freskëta

 

karkalecatealbest

Me gjalpë, skuqet qepa mbuluar rne kapak sa të zverdhet, shtojmë kërpudhat, pastaj karkalccat e zier; i shuajmë me vere të bardhë. Hedhim pak mustardë, kripë, piper dhe ktern qumështi, i përziejmë.I lëmë të ziejnë 2-3 minuta dhe i vendosim mënjanë. Merren feta buke të bardhë, të cilat priten në formë vezake, skuqen me gjalpë dhe mbulohen me masen e përgatitur; spërkaten me majdanoz të grirë hollë. Rreth e qark pjatës vihen, për zbukurim, karkaleca dhe feta limoni.

 

 

 

 

Për.4-5 perrona duben:

– 1.5 kg karkaleca;

– 1 kokërr qepë mesatare;

– 2-3 lugë gjelle lyrë; – 4-5 këtpudha rnesatare;

– 1 filxhan kafeje verë e bardhë; – 1 lugë kafeje me mustardë të gatshme;

– 2 lugë gjelle me krem qumështi;

– nga 2 feta buke për person;

– 2 lugë gjelle me gjalpë;

– 1 tufë majdanoz; – 1 kokërr limon; – kripë dhe piper.

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.